[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Funderar du på vad du ska göra i sommar?
Med tanke på rådande situation med Covid-19 så kommer många av oss spendera sommaren i Sverige och kring sina hemtrakter. Att ge sig iväg på en cykelsemester är ett utmärkt sätt att komma ut på ett äventyr i närmiljön. På cykeln hinner man se, upptäcka och uppleva mycket och det är lätt att stanna och njuta av naturen. Sverige är fyllt av vackra cykelleder – allt från kortare slingor i närmiljön till den så kallade Sverigeleden som går från Helsingborg till Karesuando. Ofta går dessa leder genom natursköna miljöer och det finns gott om rastplatser längs vägen. Cykla bland klippor på västkusten, längs Göta kanal eller över fjällens vidder. Det går att hitta lämpliga sträckor både för familjeäventyr med barnen samt mer utmanande sträckor med kompisgänget![/vc_column_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” highlight_color=”#bed006″ style=”full_text”]

Sverige erbjuder många fina och populära cykelleder!

[/nectar_highlighted_text][vc_column_text]

 • Kattegattleden – Årets cykelled i Europa
  Sveriges första nationella cykelled och årets cykelled i Europa 2018. Vacker och havsnära led från Helsingborg till Göteborg med bra service utmed vägen.
 • Sydostleden
  Bjuder på en omväxlande naturupplevelse från Småland skogar, via Blekinge ner till Sydöstra Skåne.
 • Gotlandsleden
  Utmed kusten runt hela Gotland
 • Göta kanal
  Cykla på den gamla dragvägen längs Göta kanal
 • Mälardalsleden
  Sverige äldsta cykelturistled som går runt Mälaren
 • Vindelälvsleden
  Stigar, leder och vägar genom fjällvärlden mellan Ammarnäs i Norra Lappland och Vännäsby i södra Västerbotten.
 • S:t Olavsleden
  Njut av södra Norrlands vackra natur och imponerande fjälltrakter. Hela leden går från Selånger till Trondheim men många väljer sträckan Östersund till Åre.
 • Astrid Lindgrens Vimmerby
  Charmig cykelled i Astrid Lindgrens hembygd och platserna där Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn spelades in.
 • Albert Engströmleden
  En kuperad i det småländska höglandet som går genom bokskog, djup trollskog och över småländska hagmarker.

[/vc_column_text][nectar_cta btn_style=”arrow-animation” heading_tag=”h6″ text_color=”#000000″ button_color=”accent-color” link_type=”new_tab” alignment=”left” display=”block” link_text=”Fler cykelleder >>” url=”https://swedenbybike.com/cykelleder” margin_top=”50″ padding_top=”20″ padding_right=”40″ padding_bottom=”20″ padding_left=”40″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”40″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_highlighted_text color_type=”regular” highlight_color=”#bed006″ style=”full_text”]

Upptäck närmiljön från cykelsadeln!

[/nectar_highlighted_text][vc_column_text]Den nationella vägdatabasen kan vara till stor hjälp för att planera en cykelsemester. Där kan ni bland annat se cykelleder och rekommenderade cykelvägar samt vilket underlag alla vägar har.

[/vc_column_text][nectar_cta btn_style=”arrow-animation” heading_tag=”h6″ text_color=”#000000″ button_color=”accent-color” link_type=”new_tab” alignment=”left” display=”block” link_text=”Nationella vägdatabasen >>” url=”https://nvdb2012.trafikverket.se/SeTransportnatverket” margin_top=”50″ padding_top=”20″ padding_right=”40″ padding_bottom=”20″ padding_left=”40″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”40″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Boende

Vid längre cykeläventyr än enklare dagsutflykter finns det gott om olika boendealternativ. För den som söker högre standard och bekvämlighet är hotell eller vandrarhem ett bra alternativ. För det som söker mer äventyr och frihet är tältande ett annat. Allemansrätten tillåter oss att tälta nästan var som helst i landet men kom ihåg att inte skada marken eller skräpa ned.

[/vc_column_text]

[vc_column_text]

Packning

För att cyklingen inte ska bli för tung är det viktigt att tänka igenom packningen. Förutom en fullt fungerande cykel och godkänd cykelhjälm följer här en enkel:

 • Kläder efter väder! Vadderade cykelbyxor är att rekommendera för att undvika ömmande rumpa och skav. Ett ombyte att cykla i och ett att byta till efter cyklingen. Utöver det behövs förstärkningsplagg så som dunjacka eller tjocktröja, mössa, vantar samt regnkläder.
 • Solkräm, solglasögon och myggmedel
 • Extra cykelutrustning; cykelpump, slang, däckjärn, miniverktyg inkl. kedjebrytare och kedjelås är en bra början. Även lite ståltråd och silvertejp kan vara bra att ha med.
 • Första förband om olyckan är framme
 • Karta och kompass kan vara bra om ni är ute i okänd terräng
 • Lite extra energi i form av en energikaka eller lite sportdryck för att få lite extra energi när det behövs.

Packningen kan transporteras på många olika sätt. Ryggsäck är kanske det enklaste alternativet då många har en lämplig ryggsäck. Alternativ till ryggsäck är olika typer av cykelväskor eller cykelvagn. Det finns en rad olika smarta väskor i olika storlekar att ha på cykeln, till exempel packväskor som hängs på pakethållaren, sadelväskor, styrväskor och ramväskor.  Om ni är fler i sällskapet så kan ni fördela ut gemensam utrustning. Kom ihåg att packa det som är tyngst längst ned och det som man behöver komma åt överst, som t.ex. en vind- eller regnjacka. Packa gärna i täta packpåsar för att hålla läder och annat torrt.

Prov-packa all utrustning innan avfärd och kontrollera så att det går att cykla med eller om något måste justeras. Passa även på att kontrollera så att cykeln är i gott skick innan avfärd. Innan en längre tur är det en bra idé att genomföra en service på cykeln.

När rutten är bestämd, boendet ordnat, packningen packad och cykeln fixad är det bara att ge sig iväg. Hoppas att ni får ett roligt äventyr![/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” bottom_padding=”40″ overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Lycka till! /Oscar

Oscar är vår superduktiga ambassadör och har mycket kunskap inom främst cykelträning- och tävling. Han coachar bl a på Guided Heroes och har avverkat flertalet större och kända cykellopp och triathlontävlingar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lämna en kommentar